Koronavirus

Gå til

Testing, prøvesvar og koronasertifikat

Det er ikke lenger en generell anbefaling om å teste seg for korona dersom du har luftveisinfeksjon. Derfor endrer Lier kommune sin praksis ved testing fra 12.juli.

Pasienter med henvisning fra lege får fremdeles gratis PCR-test ved teststasjonen. Utover dette tilbyr Lier kommune bare test av typen antigen hurtigtest

PCR-test ved henvisning fra lege

Pasienter med henvisning fra lege får fremdeles gratis PCR-test ved teststasjonen:

Dersom pasientens lege har vurdert at det er behov for test og legen har kontaktet teststasjonen, kan pasienten få gratis testing med PCR-test eller hurtigtest - eller begge deler. 

Selv om PCR-testen som tas ved teststasjonen ikke lenger er gratis for alle, finnes likevel et tilbud som alle kan benytte seg av. Du kan fremdeles hente gratis hurtigtest hos Lierlegene legekontor i Lierbyen på hverdager mellom klokken 08.00 og 15.00.

Antigen hurtigtest

Teststasjonen tilbyr test med antigen hurtigtest til personer som har behov for dette som dokumentasjon i forbindelse med reise eller ønsker testresultat dokumentert i koronasertifikat eller nasjonalt register. Denne testingen koster 350 kroner og den enkelte må betale for dette selv.

Trenger du reiseattest? Se "test før reise".

 

Bestill time via helsenorge.no

Husk at foresatte kan bruke sin egen BankID til å bestille test digitalt til barn og unge.

Hvis du ikke har BankID, kan du bestille koronatest per telefon 906 04 558. Nummeret er bemannet mandag til fredag fra kl. 08.30 - 11.30 og fra kl. 12.30 - 15.00.

Test før reise

Trenger du en test i forbindelse med reise, koster det 350 kroner. Trenger du også reiseattest (fit to fly-dokumentasjon) koster dette 150 kroner i tillegg:

  • Test: 350 kr
  • Reiseattest: 150 kr  

Lier kommune tilbyr bare test av typen antigen hurtigtest. Denne testen analyseres på stedet og blir ikke sendt til et laboratorium. Den er derfor ikke akkreditert i henhold til NS-EN ISO 15189. Testsvaret legges inn i ditt koronasertifikat på HelseNorge. 

Reiseattest
Krav for å få reiseattest er at du er symptomfri og tester negativt på hurtigtesten.

Hver enkelt må sjekke hva grensevakten og flyselskapet krever som grunnlag for attest (PCR, RT-PCR eller antigen hurtigtest) og tidsintervallet testen er gyldig i (for eksempel 24-72 timer før avgang).

Har du behov for PCR-test for reise, må du kontakte private aktører for å få tatt dette.

Kommunen står ikke ansvarlig for erstatning av flyreiser eller andre utgifter i forbindelse med reise. Vi sender ikke attesten per e-post eller digipost. For å få med deg attesten må du derfor regne med noe ventetid. Husk å ta med passet ditt, dersom det kreves at passnummeret ditt står oppført på din reiseattest.

 

Bestill time via helsenorge.no

Husk at foresatte kan bruke sin egen BankID til å bestille test digitalt til barn og unge.

Hvis du ikke har BankID, kan du bestille koronatest per telefon 906 04 558. Nummeret er bemannet mandag til fredag fra kl. 08.30 - 11.30 og fra kl. 12.30 - 15.00.

Utlevering av hurtigtester

Liunger kan hente hurtigtester hos Lierlegene legekontor i Lierbyen på hverdager mellom 08.00 og 15.00.

Bruksanvisning for selvtesting med hurtigtest «SARS-CoV-2 Rapid Antigen Test Nasal»
Det anbefales å ta prøvepinnen i hals først og deretter samme pinne i ytre del av nesen for best mulig resultat.

Koronasertifikat

Koronasertifikatet viser om du er vaksinert, om du er immun etter å ha hatt covid-19 og resultatet hvis du har negativ koronatest. Les alt om koronasertifikatet på Helsenorges nettsider

Vi er behjelpelig med å skrive ut koronasertifikat for ikke digitale-brukere eller andre som ikke har tilgang til helsenorge.no. Utskrift av koronasertifikat er basert på vaksine/gjennomgått sykdom. Kontakt Lierlegene på telefon 906 04 558 på hverdager mellom 08.30-15.00 for å avtale tidspunkt for utskrift av koronasertifikat. Du må selv møte opp med gyldig legitimasjon for å få en slik utskrift av ditt koronasertifikat.  

Tolk eller døvetolk i forbindelse med testing

Vi legger til rette for døvetolk og tolk i forbindelse med koronatesting.

Send oss en e-post på korona@lier.kommune.no så setter vi opp en time med tolk.

NB! Ikke oppgi personsensitiv informasjon når du henvender deg via denne e-postadressen.

Har du spørsmål om korona?

Oppdatert informasjon finner du hos nasjonale helsemyndigheter:

 

Koronavaksine

Her kan du lese hvordan Lier kommune gjennomfører vaksinasjonen.

Lier kommunes koronavaksinasjonsprogram

Informasjon om koronavaksinering i Lier kommune

 

Information in other languages

Information in other languages

 

 

Sist oppdatert: 25. august 2022

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?