Private fysioterapeuter med kommunal avtale
Lier kommune har flere avtalefysioterapeuter med kommunal driftsavtale. Du trenger ikke lenger henvising fra fastlege eller manuellterapeut for å få stønad til fysioterapi, men kan ta direkte kontakt med klinikkene og fysioterapeutene.
Her finner du oversikt over fysioterapiklinikken og fysioterapeuter med kommunal avtale tilknyttet Lier kommune
Fysioterapeutene kan hjelpe med behandling, veiledning og tiltak som skal bidra til reduserte funksjons- og helseproblemer og økt mestring av egen situasjon. De kan ha ulike spesialiseringer (f.eks innen nevrologi, psykomotorisk fysioterapi og muskel-skjelett-helse), og jobber med pasienter både individuelt og i grupper. De samarbeider også med annet fagpersonell ved behov. Fysioterapeutene vil foreta en grundig undersøkelse og deretter vurdere videre oppfølging. Dere blir enige om en målsetning for eventuell behandling.
En fysioterapeut med spesialisering innen manuellterapi kan rekvirere MR/røntgen, henvise til spesialisthelsetjeneste og sykemelde.
Hva koster tjenesten?
Fysioterapeuter med kommunal avtale (driftstilskudd) følger offentlig fastsatte egenandeler på behandlingen frem til du har opptjent rett til frikort egenandelstak. Barn under 16 år og personer med godkjent yrkesskade er fritatt for egenandel.
Du kan lese mer om egenandel og betaling hos fysioterapeuter på helsenorge.no
På noen av de fysikalske instituttene kan det jobbe fysioterapeuter som ikke har driftsavtale med Lier kommune (helprivate fysioterapeuter). Dersom du går til behandling hos en helprivat fysioterapeut, dekker du (eventuelt forsikringsselskap) hele behandlingen selv. Dette vil du få informasjon om når du tar kontakt med et institutt eller en fysioterapeut.
Avbestilling av avtalt time må gjøres 24 timer/en virkedag før timen. Hvis ikke må du betale det timen koster i sin helhet, det vil si egenandel og trygdeandel.
Pasientreiser
Dersom du av medisinske årsaker ikke kan komme deg til fysioterapeut på egen hånd eller med kollektiv transport, kan du ha rett på tilrettelagt transport. Dette kan avtalefysioterapeut informere deg nærmere om. Les mer om pasientreiser på helsenorge.no
Kommunal fysioterapi for personer over 16 år
Kommunal fysioterapi i Lier er organisert under virksomhet for forebyggende tjenester. Deres hovedmålsetning er: "Fysioterapeutene skal bidra til å opprettholde og bedre befolkningens funksjon og livskvalitet".
Fysioterapeuter arbeider med å forbedre eller opprettholde menneskers funksjonsevne gjennom tilrettelagt trening og behandling. Fysioterapeuter jobber også med fysisk tilrettelegging i bolig og fritid.
Kontaktinformasjon
Liertun og øvre Lier (Tranby, Lierskogen)
Fysioterapeut Fody Kaba
Telefon: 32 22 59 57 / 41 60 26 97
Fosshagen og øvre Lier (Sylling)
Fysioterapeut Preben Rodian
Telefon: 32 22 59 58/48 23 97 40
Ytre Lier
Fysioterapeut Britt Lovise Eide Johansen
Telefon: 32 22 59 56/97 62 90 91
Fysioterapeut Marte Wilhelmsen Hustvedt
Telefon: 90 02 11 92
Nøstehagen
Fysioterapeut Marjon Oppen
Telefon: 94 02 50 64
Forebyggende grupper
Fysioterapeut Grethe-Lill Vilhelmshaugen
Telefon: 32 22 59 28/45 11 96 64
Hverdagsrehabilitering
E-post: hverdagsrehabilitering@lier.kommune.no
Ergoterapeut Andrea Ravnås
Telefon: 91 82 76 16
Fysioterapeut Grethe-Lill Vilhelmshaugen
Telefon: 45 11 96 64
Sykepleier Hind Grewal
Telefon: 45 72 06 20
Helsefagarbeider Laila Hansen
Telefon: 45 72 06 22
Ergoterapi til hjemmeboende
Ergoterapeut Ane Flyum Thorsen (barn)
Telefon: 45 72 04 14
Ergoterapeut Eline Julsvik Holm Larsen (voksne)
Telefon: 47 66 64 19
Rehab/korttid Fosshagen
Telefonnnummer til avdelingen 32 22 59 20
Ergoterapeut Ines Kratzsch
Telefon: 45 72 04 15
Fysioterapeut Joanna Kozlowska
Telefon: 94 00 92 28
Kommunal fysioterapi for barn og unge
Tjenesten er gratis for barn og unge i aldersgruppen 0-16 år.
Vi foretar vurderinger og oppfølging av henvendelser fra helsestasjon, barnehage, skole, sykehus og foreldre/ foresatte.
På helsestasjonene arbeider vi med:
- Undervisning, råd og veiledning om barns motoriske utvikling, bruk av utstyr og trening for mødre
- Vurdering og oppfølging av barn ut fra ulike problemer innen motorisk utvikling, feilstillinger i ledd, rygg og nakke, skader og funksjonshemninger
- Råd til foreldre, samt henvise om behov til spesialist-helsetjenesten sammen med lege og helsesykepleier
I barnehagene arbeider vi med:
- Råd og veiledning til barnehagens personale for å fremme fysisk aktivitet og god helse
- Individuell vurdering og oppfølging ut fra barnets behov
Innen skolehelsetjenesten arbeider vi med:
- Råd og veiledning til lærerne, skolens personale forøvrig, elevene og foreldre/foresatte
- Fremmer fysisk aktivitet og god helse gjennom informasjon individuelt og i forbindelse med foreldremøter og undervisning i klasser
- Individuell vurdering ut fra henvendelse fra lærere i samråd med foreldre, ut fra problemer innen fin- og/eller grovmotorikk, feilstillinger i ledd, rygg eller nakke eller muskel/skjelett plager
- Har bevegelsesgrupper i samarbeid med skolens personale
Kontaktinformasjon
Ergoterapeut
Anne Flyum Thorsen
Barn 0-18 i alle skolekretser
Telefon:
e-post: ane.flyum.thorsen@lier.kommune.no
Fysioterapeuter
Anne Cecilie Weel Aass
Barn 0-18 i skolekretsene Hegg og Gullaug
Telefon: 32 22 59 68 / 91 88 80 09
E-post: anne-cecilie.weel.aass@lier.kommune.no
Ellen Roseth
Barn 0-18 i skolekretsene Hallingstad, Hennummarka, Lierskogen og Nordal
Telefon: 32 22 59 66
E-post: ellen.roseth@lier.kommune.no
Siri Brembo
Barn 0-18 i skolekretsene Sylling, Sjåstad, Egge og Høvik
Telefon: 32 22 59 67 / 41 50 15 82
E-post: siri.brembo@lier.kommune.no
Thomas Selmer Røilid
Barn 0-18 i skolekretsene Hegg og Gullaug.
Telefon 90 70 02 32
E-post: thomas.selmer.roilid@lier.kommune.no
Hverdagsrehabilitering
Hverdagsrehabilitering skal bidra til at du klarer å utføre aktiviteter som er viktige for deg. Det kan være at du trenger trening og tilrettelegging for å klare det igjen. Målet er at du skal være mest mulig selvhjulpen, aktiv og oppleve mestring.
Hverdagsrehabilitering er intensiv, tverrfaglig rehabilitering som tilbys i eget hjem eller nærområde, og er for deg som nylig har opplevd å få dårligere funksjon og har vansker med å utføre daglige gjøremål.
Ved oppstart av hverdagsrehabiliteringen utarbeides det en tilpasset plan sammenmed deg som deltaker. Planen går over seks uker og du får trening, råd og veiledning på det du finner utfordrende.
Hvem jobber i rehabiliteringsteamet?
Det tverrfaglige teamet er satt sammen av ergoterapeut, fysioterapeut, sykepleier og hjelpepleier. Vi holder til på Fosshagen. Vi foretar systematisk kartlegging, og i samarbeid med deg utarbeides det mål for hva du synes er viktig å mestre i din hverdag.
Hva du kan forvente av oss
Oppfølging av et tverrfaglig team med bred kompetanse innen rehabilitering. Vi hjelper deg med å trene hjemme hos deg eller i nærmiljøet. Vi setter opp en timeplan for hver uke.
Hva vi forventer av deg
Det forventes at du er motivert til å gjøre en egeninnsats for å gjenvinne det du tidligere mestret, slik at du i størst mulig grad kan klare deg selv i dagliglivet.
Henveldelse og oppfølging
Alle kan henvende seg til hverdagsrehabiliteringsteamet. Tildeling av vedtak om hverdagsrehabilitering gjøres på bakgrunn av et hjemmebesøk fra teamet.
Hverdagsrehabilitering er gratis og er for innbyggere i kommunen fra 18 år og oppover.
Oppfølgingen er tidsavgrenset i en periode opptil seks uker. Hvor ofte vi er hos deg vil variere ut fra behov. Etter endt periode foretas det en vurdering av behovet ditt for tjenester i kommunen. Hverdagsrehabilitering er gratis og er for brukere i kommunen fra 18 år og oppover.
Har du spørsmål? Kontakt hverdagsrehabiliteringsteamet.
Ergoterapeut Andrea Ravnås
Telefon: 32 22 59 55/918 27 616
E-post: hverdagsrehabilitering@lier.kommune.no
Her kan du lese mer rehabiliteringsavdelingen ved Fosshagen
Hjelpemidler
Hjelpemiddellageret
Det kommunale hjelpemiddellageret betjenes av fysioterapeuter når lageret er åpent. Ved behov for hjelpemidler eller for mer informasjon, kontakt hjelpemiddellageret i åpningstiden på telefon 32 22 59 63 eller på e-post: hjelpemiddellageret@lier.kommune.no
Besøksadresse: Fossveien 31, 3403 Lier.
Her kan du se kart med adressen
Kommunens hjelpemiddellager har ansvar for korttidsutlån av hjelpemidler. Hjelpemidlene lånes ut for inntil tre måneder og skaffes gjennom å ta kontakt med hjelpemiddellageret. Det er ikke nødvendig med rekvisisjon fra lege.
Hos oss kan du f.eks. låne hjelpemidler som rullestol, rullator og dusjstol. Noen småhjelpemidler, for eksempel krykker, må bruker selv kjøpe.
Ved varig behov for hjelpemidler må det søkes om hjelpemidler fra NAV hjelpemiddelsentralen Vest-Viken
De ansatte på hjelpemiddellageret, samt ergo- og fysioterapeutene i kommunen, kan hjelpe deg med søknadsprosessen.
Lier kommune tar betaling for utkjøring og innhenting av hjelpemidler på korttidslån fra kommunens hjelpemiddellager. Ved utkjøring og innhenting av hjelpemidler vil du i etterkant motta en faktura. Det er ikke mulig å betale hjelpemiddelteknikerne direkte ved utkjøring eller innhenting. Satsen per kjøring er 315 kroner. Det er ingen fakturagebyr.
Det er kun betaling for utkjøring og innhenting av hjelpemidler på korttidslån. Dette er hjelpemidler kommunen eier, og som lånes ut for en kortere periode. Ved varig behov for hjelpemidler søkes det om hjelpemiddellån fra NAV. NAV har egne kriterier for å innvilge en slik søknad. Ved innvilget søknad fra NAV er utkjøring og innhenting uten kostnad.
Dersom du eller noen du kjenner henter eller leverer hjelpemiddelet selv, betaler du ingen ting. Etter avtale kan henting og levering av hjelpemidler også gjøres utenfor åpningstid. Du kan ringe oss på 32 22 59 63 i åpningstiden for å avtale dette.
Åpningstider:
- Mandag: 08.00-10.30
- Onsdag: 12.00-15.00
- Fredag: 08.00-10.30
Henting og levering utenom åpningstid kan avtales i åpningstiden på telefon 32 22 59 63 eller ved å ta kontakt med en av hjelpemiddelteknikerne utenfor åpningstiden (ikke etter 15.30).
Hjelpemiddeltekniker
Hjelpemiddelteknikerne har ansvar for utkjøring, henting, montering og reparasjon av hjelpemidler. Hjelpemidler kan også hentes av bruker/pårørende på hjelpemiddellageret i kommunen.
Kontaktinformasjon til våre teknikere:
- Eric De Paula Rosa, telefon: 91 31 80 52
- Stas Hagen, telefon: 94 02 75 92
Akutt reparasjon av hjelpemidler
Ordningen med akutt reparasjon gjelder alle dager mellom klokken 08-24, og omfatter alle hjelpemidler utlånt av NAV som kan sette deg i en nødsituasjon ved funksjonsfeil eller sammenbrudd.
Av og til kan det oppstå problemer ved bruk av hjelpemidlet. Dette kan oppleves som problematisk. Gjennom servicetelefonen ønsker vi å gi deg profesjonell og god hjelp til å mestre situasjonen frem til teknisk hjelp kan gis, om dette er nødvendig. Kommunen er den nærmeste til å hjelpe deg, mens NAV Hjelpemiddelsentral har en teknisk tjeneste som normalt foretar reparasjon av hjelpemiddelet innen 24 timer.
Utenom vanlig arbeidstid er det innført en telefonvaktordning. Akuttvakten vil vurdere og avtale med deg hvilke tiltak som skal iverksettes ut i fra din situasjonsbeskrivelse.
- Akutt-telefon for kveldstid, helger og helligdager: 971 74 025
Syns- og hørselshjelpemidler
Syns- og hørselskontakten kommer hjem til deg og bistår med kartleggingen av behovet for syns- og hørselshjelpemidler f.eks. til lytting, lesing, varsling og kommunikasjonshjelpemidler. Hjelpemidlene blir utlånt fra NAV Hjelpemiddelsentral Vest-Viken. Det er gratis å låne hjelpemidler.
Når hjelpemidlene er innvilget på Hjelpemiddelsentralen, blir de utlevert og montert av syns- og hørselskontakten, som du også får ytterligere instruksjon av.
Første gang du søker, må du legge ved opplysninger fra øyelege/optiker eller øre-nese-hals-lege. Opplysningene må være av nyere dato.
Syns- og hørselskontakten formidler ikke høreapparater. Trenger du høreapparat må du først få henvisning til spesialist. Fastlegen din kan hjelpe med dette.
Ved behov for syns- og hørselshjelpemidler ta kontakt på telefon: 90 87 06 29
Ønsker du å komme tilbake til ditt gamle funksjonsnivå?
Sykdom eller skade kan medføre redusert funksjonsnivå i hverdagen. Hverdagsrehabilitering er en tidsbegrenset rehabilitering der opptreningen til hverdagslivets gjøremål skjer hjemme hos deg. Fagpersoner fra kommunen vil med et hjemmebesøk vurdere om dette kan være aktuelt for deg.
Ved behov for hverdagsrehabilitering, ta kontakt på telefon: 918 27 616 eller send e-post til: hverdagsrehabilitering@lier.kommune.no