Matveien er regionens største og viktigste møteplass og konferanse for mataktørene i næringsliv, landbruk og offentlig forvaltning.
28. august 2024 samles fagfolk, folkevalgte og andre interesserte til en tettpakket og ikke minst smakfull dag på Store Gilhus gård der vi snakker om noe av det aller viktigste: Mathelse, matsikkerhet og mat som næring - i dobbelt forstand!
Tid: Onsdag 28. august 08.45 - 15.00
Sted: Store Gilhus gård, Gilhusveien 6, Lier
Pris: 950 kroner (inkluderer servering hele dagen. Fra 1. juni øker prisen til 1250 kroner)
Påmeldingsfrist: 23. august 2024
- Matveien passer for alle som liker mat! Her kan man mingle i landlige omgivelser, møte blide folk og bli bedre kjent med det store, komplekse matnæringskretsløpet som sysselsetter utrolig mange her til lands, fra produksjon på gård til du kan nyte et mangfold av norske produkter i ditt hjem», forteller Matveiens prosjektleder og programsjef, Inger Grimm.
Lier-ordfører Kjetil Kivle åpner konferansen sammen med Matveiens nye partner-kommuner: Drammen, Holmestrand og Øvre Eiker. I år har nemlig Matveien lagt på seg litt. Lier er fortsatt vertskommune, men med tre nye kommuner med på laget, og Buskerud Bondelag og Buskerud fylkeskommune som støttespiller, er Matveien blitt en enda bredere fagdag.
- Det gleder meg at vi i år skal dele opplevelsen av Matveien med våre nabokommuner, på dette unike og sjarmerende stedet med historisk sus. Det er viktig at vi kommer sammen og blir bedre kjent med hverandre, og at vi alle får mer innsikt i matbransjens kompleksitet og betydning», sier Grimm.
Programmet, som fortsatt kommer til å oppdateres jevnlig frem til august, er fullstappet av engasjerte og kunnskapsrike foredragsholdere.
Her er noen av dem du får møte i år:
Sist, men ikke minst, får du regionens deiligste og mest kortreiste lunsj! Denne gang blir det lunsj med Michelinstjerne-støv. I år er det kokk og ærespresident i Bocuse d’Or, Heidi Bjerkan, som skal komponere måltidet med det beste lokalt landbruk kan by på.
- Vi trenger å vite om hverandre og vi trenger å bli kjent, slik at vi sammen kan kjempe for å bevare verdens beste, sunneste, tryggeste og mest smakfulle lokalproduserte mat. Matberedskapen her til lands må vernes og økes for å møte klimaendringer og befolkningsvekst. Og det handler om at matproduksjonen må skje tett på der vi bor og lever», sier programsjef Inger Grimm med stort engasjement.
For mer informasjon eller innspill, ta kontakt med Lier kommunes prosjektleder for Matveien:
Inger Bondevik Grimm
E-post: inger.grimm@outlook.com
Mobil: 90511949