Hopp til innhold

Ønsket nye lærlinger velkommen

Tirsdag denne uken var første dag for 17 nye lærlinger i Lier kommune. Visste du forresten at Lier kommune er godkjent lærebedrift for helsefagarbeider, barne- og ungdomsarbeider, IKT servicemedarbeider, kontor- og administrasjonsmedarbeider, aktivitør, byggdrifter og anleggsgartner.

Lærlingene ble tatt imot og ønsket velkommen av ordfører Kjetil Kivle og kommunedirektør Sikke Næsheim på Haugestad.

På tirsdagens introduksjonsdag fikk de nye  lærlingene høre om hvilke forventninger kommunen har til dem som ansatte, hvilke rettigheter de har og hvordan veiledningen vil foregå.

Fire fagretninger

Per august 2024 er det totalt 46 lærlinger i Lier kommune, og kommunen er godkjent lærebedrift innen fagretningene helsefagarbeider, barne- og ungdomsarbeider, IKT servicemedarbeider, kontor- og administrasjonsmedarbeider, aktivitør, byggdrifter og anleggsgartner.

Flere veier til målet

Det finnes flere veier til målet for disse lærlingene. Kommunen tilbyr tre ulike løp innen de tre fagfeltene.

Det ordinære løpet er to år på skole etterfulgt av to år som lærling. Et annet løp kalles dobbeltkompetanseløpet, og det er fire år parallelt på skole og som lærling. Da er de på skolen noen dager i uka, og andre dager ute som lærlinger.

Det siste løpet kalles Menn i helse, og er et nasjonalt satsingsprosjekt for å få menn inn i helsesektoren.

Geir Gram er en av dem som følger løpet «Menn i helse». En inspirerende mann som har tatt et karrierebytte fra sivilingeniør til å nå bli helsefagarbeider.

– Det føltes helt riktig, og jeg gleder meg hver dag til å gå på jobb, sier Geir.

Et innblikk i arbeidslivet

Det var en spent og litt nervøs gjeng som hadde møtt opp på Haguestad, og som gledet seg til å endelig ta fatt på læretiden. Ella Fjellvang, Helle Holst, Anna Ask Hodneland og Hannah Kvistbråten Sollie har nå startet sitt fireårige løp innen helsefag.

– Jeg gleder meg ekstra mye til å se hvordan det er i arbeidslivet, sier Anna.

– Det blir også veldig fint å erfare hvordan mennesker har det generelt, fortsetter Ella.

Gjennom introduksjonsdagen for nye læringer har jentene også tatt med seg nyttig læring og gode råd på veien.

– Vi har lært mer om den politiske delen av kommunen, og hva som forventes av oss, sier Helle.

– Ja, og at vi ikke må være redde for å ta initiativ eller stille spørsmål, og at det er greit å lære av egne feil. Det er nå vi er nye og skal lære, avslutter Anna.