Den nye parkeringsstrategien for Lier kommune ble vedtatt av kommunestyret 20. juni i år, og trådte i kraft 1. desember 2023. De nye parkeringsreglene gjelder både for innbyggere, andre besøkende og ansatte i Lier kommune.
- Det er viktig at alle følger med på skiltene ved hver enkelt kommunale parkeringsplass for å se hvilke restriksjoner som gjelder, sier daglig leder Obed-Otto Lopes Schacht og Jonas Berntzen, fagansvarlig for drift i Lier vei, vann og avløp KF.
De sier kommunen har forståelse for at det vil kreve noe tid å bli kjent med og omstille seg til de nye parkeringsreglene.
- Vi starter derfor med å gi et varsel dersom du har parkert på en kommunal parkeringsplass og ikke overholdt områdets skilting eller tidsbegrensninger. Ved gjentagelse vil du få en parkeringsbot, sier Schacht.
Han påpeker imidlertid at parkering på områder med parkeringsforbud, som i et kryss, på gressplen eller i et gangfelt, vil føre til bot med en gang.
Lierbyen reguleres til soneparkering, der de fleste kommunale parkeringsplasser reguleres til maksimalt 3 timers parkering.
Kommunen har en avtale med grunneieren om bruk av parkeringsplassene ved det gamle bankbygget. Disse blir midlertidig omdisponert, og vil bli skiltet med maks 12 timers parkering.
Stasjonsområdet og parkeringsplassene utenfor Haugestad reguleres til 24 timers parkering.
Deler av Tranby sentrum reguleres til 2 timers parkering for å ivareta kortidsbehov, og deler til 12 timers eller 24 timers parkering for å ivareta lagtidsbehov.
Det er per nå ingen utfordringer knyttet til parkering på kommunale plasser på Lierstranda. Derfor blir det ingen regulering. Kan bli endret dersom behovet oppstår.
Det er per nå ingen utfordringer knyttet til parkering på kommunale plasser i Sylling. Derfor blir det ingen regulering. Kan bli endret dersom behovet oppstår