Nå kan alle fremskynde timen for dose 2

Liungene over 18 år kan nå fremskynde timen for dose 2 og bli fullvaksinert flere uker tidligere enn planlagt. Gå inn via helsenorge.no og velg en ledig time!

Store leveranser gjør at vi åpner vi for at alle liunger over 18 år som fikk første dose for mer enn fire uker siden kan fremskynde timen for dose 2. Etter føringer fra FHI skal det gå åtte uker mellom dose 1 og dose 2 for 16- og 17-åringer. Denne gruppen får tilbud om vaksine i uke 34, og vil få time til 2. dose åtte uker senere. 

- Liunger som vil fremskynde dose 2, og liunger som av ulike årsaker ikke har fått tatt første dose, kan gå inn på helsenorge.no og booke en ledig time. Dette betyr at vi kan fullvaksinere Liers befolkning mye tidligere enn først antatt, sier Heidi Kristin Ringstad, prosjektleder for koronavaksinasjonsporgrammet i Lier kommune.

Her kan du fremskynde timen for dose 2 eller bestille time til dose 1

Ved stor pågang kan det hende du mottar en feilmelding. Prøv da igjen litt senere. Vi ber dere om å ikke ringe kommunen for dette.

- Det er allerede flere tusen liunger som har flyttet timen. Dersom du ikke får flyttet timen ved første forsøk, henger det sammen med stor pågang i systemet. Vær tålmodig, og prøv igjen, sier Heidi Kristin Ringstad.

NB! Innbyggere i risikogrupper som er under 18 år skal ikke fremskynde timen via helsenorge.no, men må ta kontakt på vaksine@lier.kommune.no. Dette skyldes at de under 18 år kun skal ha Pfizer-vaksinen, og derfor må vi håndtere dem manuelt.  

- Innbyggere over 18 år som  får sin føste dose nå vil bli satt opp til 2. dose etter fire uker, sier kommuneoverlege Ingrid Bjerring.

Trygt å kombinere vaksinetyper

Det er også viktig å presisere at Norge mottar langt flere vaksiner av typen Moderna i tiden fremover. Det betyr at liunger som fikk Pfizer som dose 1 kanskje får Moderna som 2. dose. Dette gjelder både de som fremskynder timen for andre dose, og de som velger å beholde opprinnelig tid for dose 2.

- Disse to vaksinetypene er likeverdige. De gir like god beskyttelse mot alvorlig sykdom og død. Det er ikke rapportert om mer bivirkninger for personer som har fått en kombinasjon av de to ulike vaksinepreparatene, sier kommuneoverlege Ingrid Bjerring.  

Du kan lese mer om dette på FHIs nettsider: Det går bra å kombinere mRNA-vaksiner