Hopp til innhold

Grønn turist i eget nærmiljø

Ole Martin Haakonsen (75) kan virkelig anbefale en softis på Lierkroa.
Ved å bruke appen Kobla kan du være grønn turist i eget nærmiljø og konkurrere om flotte premier i sommer. Finn den beste isen, bad flest mulig steder, besøk nye lekeplasser og let deg frem til den mest romantiske plassen. Kampanjen avsluttes 14.august.

Buskerudbyen har i samarbeid med drammensfirmaet Kobla utarbeidet sommerkampanjen «Grønn turist i egen by». Målet med kampanjen er å oppmuntre til grønn mobilitet i ferien og gjerne skape noen gode, grønne vaner som kan tas med inn i hverdagen.

Alle i Lier, Drammen, Øvre Eiker og Kongsberg inviteres til å konkurrere om å besøke flest mulig badeplasser, kåre den beste isen, besøke lekeplasser med barna og finne romantiske steder. Ta samtidig beina eller sykkelen fatt. Eller prøv en busstur eller ta sykkelen med på toget. Det er grønne reiser. Det er akkurat derfor kampanjen heter "Grønn turist i egen by".

Premier hver uke

Det deles ut premier hver uke, men hovedgevinsten er et hotellopphold for fire personer og trekkes etter at skoleferien er over. Det arrangeres også fotokonkurranser på sosiale medier med temaene: #badetid, #sommeris, #sommerflørt og #grønnturist.

– Kobla er et spennende prosjekt, både som en lokal bedrift og som spydspiss med nye tanker om å bidra med teknologi for å flere over på kollektiv, sykkel og gange. Morsomt å delta er det også. Det fikk vi prøvd ut i pilotkampanjen tidligere i år. Den gangen fokuserte vi på helårssyklistene, sier Trond Solem, prosjektleder for sykkel i Buskerudbysekretariatet.

Deltakere samler poeng ved å reise grønt gjennom å gå, sykle eller bruke kollektivtransport og besøke reisemålene som ligger inne i appen. De forskjellige reisemålene er organisert etter tema i lister, for eksempel badeplasser, lekeplasser, isbutikker, steder som egner seg for en romantisk sommerdate, steder med historisk sus og steder for de som liker en fysisk utfordring.

Kobla-appen

Her kan du laste ned kobla-appen:

Kobla-appen for Apple-brukere

Kobla-appen for Android-brukere

Etter innlogging vil du bli bedt om en kode, den er: tib2022.

Sommeris

Ole Martin Haakonsen (75) er utflyttet liung som nå bor i Drammen. Han er opprinnelig fra Kjellstad, og bodde i Lier frem til 1972. Han er titt og ofte tilbake i den tidligere hjembygda, og særlig på Lierkroa for å kjøpe softis. Softis på Lierkroa etter en «grønn» ankomst dit er en av aktivitetene som gir poeng i Kobla-kampanjen.

- Det er vel ingen steder man får større softis, smiler Ole Martin.

Akkurat denne junidagen har han ankommet Lierkroa på motorsykkel.

- Men jeg er en ivrig elsyklist også, sier Ole Martin.

Andre steder og aktiviteter i Lier som gir poeng i Kobla-appen er: Lier bibliotek, Lier DiscGolfpark, Elvestien, Lier bygdetun, Skikongen, monumentet Oberst Hans Christians Heg, Gjellebekk skanse, Lierelva, Gamle Lierbanen.

I tillegg er disse stedene også med på å gi poeng: Gilhusodden, Hvalsdammen, Engersand, Skapertjern, Damtjern, Garsjø, Svangstrand og Holmenvika. 

Oversikt over alle stedene man kan få poeng for å besøke til fots, på sykkel eller ved kollektivtransport finner du i Kobla-appen. 

Konkurranseregler

Kampanjen starter 17. juni og slutter 14. august. Kanskje kan den bidra til at man oppdager noen nye steder, eller drar på besøk til nabokommunen?

  • Hovedgevinst: hotellopphold for fire personer på valgfritt Choice hotell. Alle som har over 1000 poeng i Kobla-appen er med i trekningen. Vinneren av premien blir trukket i uke 33.
  • Premie hver uke: hver uke trekkes tre gavekort på kroner 500,- til heldige vinnere fra de deltakerne som har registrert over 500 poeng i appen. Periode: Uke 25-32 (17. juni – 14. august)
  • Turist i egen by: klarer du å besøke alle plassene i en av kategoriene "badeplasser", "isbutikker" eller "romantiske steder" er du med i trekningen av unik turist i egen by Kobla tskjorte. Jo flere kategorier du klarer jo flere lodd får du.
  • Fotokonkurranse: det blir kåret beste bilde i kategoriene #badetid, #sommeris, #sommerflørt og #grønnturist. Del bilder under emneknaggene i sosiale medier eller send bildet på e-post til fotos@kobla.no. Ett vinnerbilde kåres i hver kategori i uke 30 (rundt 28. juli).

Buskerudbyen består av kommunene Lier, Drammen, Øvre Eiker og Kongsberg samt Viken fylkeskommune, Statens Vegvesen og Jernbanedirektoratet som jobber for å løse felles utfordringer innen transport, miljø og arealutvikling i regionen. For mer informasjon: buskerudbyen.no

Kobla AS holder til i Drammen, og lager innbyggerappløsninger som oppmuntrer folk til å reise litt grønnere i hverdagen. Løsningene selges til kommuner i Norge og utlandet. For mer informasjon: kobla.no