Fikset Hegg-elevenes sykler

Rett før sommerferien var Rullende Reodor på Hegg skole med et mobilt sykkelverksted for å fikse elevenes sykler gratis. I august er planen at elever ved Gullaug skole får besøk av det rullende sykkelverkstedet.

Buskerudbyen har sammen med mjøndalsfirmaet Trye satt i gang pilotprosjektet «Rullende Reodor»  for å tilby skoler, bedrifter og organisasjoner sykkelservice. Denne gangen tok de turen til Hegg skole. Fra mandag til og med torsdag i forrige uke var sykkelfirmaet på skolen for å fikse bremseklosser, rustne vaiere og andre ting på elevenes sykler. I alt var det rundt 60 elever fra 4.- 7.-klasse som var påmeldt og som fikk sjekket sykkelen sin. Alle elevene fikk med seg en tilstandsrapport på sykkelen.

- Det var gått en del vaiere og bremseklosser, samt at noen sykler trengte luft i dekkene, andre trengte smøring. Vi fant også seter som ikke satt riktig og løse bolter, som er typiske problemer som trengs å ordnes opp i, sier medeier i sykkelfirmaet Trye, Simon Haugen.

Trafikksikkerhet og sikkerhetssjekk av sykkelen var hovedfokus under sjekken. Syklene skal være i god stand og ha påbudte reflekser på plass for å sikre at barna kjører en trygg sykkel. På syklene er det viktig med rød refleks bak og reflekser på pedalene.

Besøker gjerne flere skoler

Tilbudet er en del av vårens Klar, ferdig, sykkel-kampanje, som Buskerudbyen tilbyr i samarbeid med lokale sykkelverksteder i Lier, Drammen, Øvre Eiker og Kongsberg.

I august er det planlagt at Gullaug skole skal få besøk av Rullende Reodor, slik at elevene her også får tilbud om fikse syklene sine.

- Vi håper å kunne gi dette tilbudet til flere skoler som ligger under Buskerudbyen. Det er moro å være ute på skolene og gjøre sykkelreparasjoner der, så vi håper dette fortsetter, sier Simon fra Trye.

Ønsker din skole også å få besøk av de mobile sykkelreparatørene? Vi har mulighet til å besøke noen flere i løpet av våren og sommeren. Ta kontakt med Buskerudbyen.