Hopp til innhold

Ber innbyggere som var til vaksinasjon 27. mai teste seg

En person som var til vaksinering i Hegghallen 27. mai har i ettertid testet positivt for koronavirus. Innbyggere som har vært til stede i hallen i tidsrommet 10.50-11.50 settes derfor i ventekarantene og skal teste seg.

Personen har kjent smittevei og ble ikke selv smittet i Hegghallen. Personen hadde ikke symptomer da vedkommende ble vaksinert, men det er usikkert om personen kan ha vært smitteførende under oppholdet i Hegghallen. Innbyggere som har vært til stede i tidsrommet 10.50-11.50 settes derfor i ventekarantene og skal teste seg.

Rundt 200 innbyggere har fått SMS av Lier kommune torsdag kveld. Av disse er det kun de som var tilstede i Hegghallen mellom 10.50 og 11.50 den 27. mai som skal i ventekarantene. Disse skal nå teste seg, og er i karantene til de har fått negativt svar på koronatesten.

Bestill koronatest her

Personer som kom til dose 2 den 27. mai er regnet som beskyttet og trenger ikke å gå i ventekarantene.

Personer som var i Hegghallen ved et annet tidspunkt enn 10.50-11.50 denne dagen er heller ikke i ventekarantene.

- Vi har gode rutiner for avstand mellom innbyggere og de som jobber med vaksineringen. Vi har likevel valgt å gå ut med denne SMS-en som et føre var-tiltak, for å sikre at vi fanger det opp dersom noen skal ha blitt smittet, sier kommuneoverlege Ingrid Bjerring.