Hvem kan få hjelp?
PP-tjenesten (pedagogisk psykologisk tjeneste) er kommunens hjelpetjeneste for barn, unge og voksne med spesielle opplæringsbehov. Tjenesten dekker aldersgruppen 0 til 15 år og voksne med behov for spesialundervisning etter opplæringsloven.
Hva slags hjelp gir PP-tjenesten?
PP-tjenestens sakkyndighetsteam gjør utredninger og gir sakkyndige vurderinger av retten til spesialpedagogisk hjelp i barnehagen og spesialundervisning i skolen. I den forbindelse gir tjenesten også rådgiving til foreldre, skoler og barnehager.
PP-tjenesten har utrednings- og rådgivingskompetanse blant annet innenfor områdene lese- og skrivevansker, lærevansker, språk og talevansker, sosio-emosjonelle vansker, atferdsvansker og ADHD.
PP-tjenestens pedagogiske veiledningsteam gir veiledning til skolene innenfor områdene klasseledelse og klassemiljø.
Hvem gir hjelpen?
I PP-tjenesten jobber det psykologer, pedagoger og spesialpedagoger.
Hvordan få hjelp fra PP-tjenesten?
Foreldre kan selv henvende seg til PP-tjenesten, eller de kan ta kontakt i samarbeid med skolen eller barnehagen.
Kontakt PP-tjenesten direkte: via kommunens servicetorg på telefon 32 22 01 00. Oppgi skolen eller barnehagen skolen din går på.
Ved direkte kontakt fra foreldre til PP-tjenesten ønsker vi at dere kontakter oss via telefon først. Deretter kan det være aktuelt å sende inn henvisningsskjema.
Henvisningskjema for PP-tjenesten
Hva er mobbeombudet?
- Gi råd når barn/ elever ikke har det trygt og godt, og om hvordan elever og foresatte går frem for å kontakte barnehagen eller skolen.
- Veilede og bistå med å løse utfordringer i det psykososiale miljøet i barnehage og skole.
- Bidra med kompetanseheving og oppdatere lierbarnehagens og lierskolens plan for inkluderende barnehage- og skolemiljø.
Taushets- og samhandlingsregler
Teamet arbeider til barnets og elevens beste, og skal sikre informasjon og medvirkning i et direkte eller indirekte samarbeid med barnet/eleven. Det er utarbeidet et system som utnytter mulighetene for samarbeid mellom ulike etater og respektive lovverk. Dette gir elever og foreldre mulighet til å gi et informert samtykke. Denne informasjon kan deles videre innad i teamet og til andre som er nødvendige for både å få et godt bilde av situasjonen, og for å foreslå og gjennomføre adekvate tiltak.
Hvordan kontakter du mobbeombudet?
Du kan kontakte mobbeombudet enten via e-post eller telefon.
E-post: mobbeombudet@lier.kommune.no
Oppgi navn og telefonnummer, så vil en fra teamet ta kontakt med deg. Husk at sensitive personopplysninger ikke må sendes på e-post.
Maren Fossen, pedagogisk psykologisk rådgiver, PPT.
Telefon: 90 81 39 56
Katrine Wesmann, pedagogisk psykologisk rådgiver, PPT.
Telefon: 40 80 44 16
Mona Kristiansen, psykologspesialist og familieterapeut, helsetjenesten barn og unge.
Telefon: 90 15 28 78