Too Good To Go-appen knytter butikker, spisesteder og matprodusenter som har mat de ikke får solgt sammen med folk som ønsker å kjøpe maten til én tredjedel av fullpris, slik at den ikke kastes.
Konseptet er såkalte forundringsposer, hvor man ikke helt vet hva man får – det kommer an på hva som er til overs.
1,3 millioner nordmenn har lastet ned appen og 2874 matbedrifter bruker den aktivt i kampen mot matsvinnet over hele landet. Siden oppstart i 2016 har disse sammen reddet 4,8 millioner poser med overskuddsmat fra å ende opp som svinn. Med tanke på at matsvinn alene står for 8-10% av det globale klimautslippene, gir dette ekte miljøgevinst.
Gjennom ulike kanaler inspirerer Too Good To Go hundretusenvis av folk til å bli "matreddere" hjemme på kjøkkenet og forstå miljøkonsekvensene av matsvinn. Selskapet tilhører et nettverk av aktører som alle jobber for å redusere matsvinnet i Norge; inkludert blant annet Matvett, Matsentralen, Spis Opp Maten og Framtiden i våre hender.
I Lier er konseptet foreløpig tilgjengelig i ni aktive butikker og over 3000 unike brukere, og flere skal det bli!
Her kan du lese mer om Too Good To Go og registrere deg eller butikken din.