Hopp til innhold

Reglement for Lier kulturskole

Gå til

Innledning

Lier kulturskole er hjemlet i Unescos konvensjon om barns rettigheter og om vern av immateriell kulturarv og i Opplæringsloven. Det utredes dessuten nå om kulturskole skalforankres i kulturloven i tillegg. Opplæringslova § 13-6 pålegger kommunene å ha ”eit musikk- og kulturskoletilbod til barn og unge, organisert i tilknytning til skoleverket eller kulturlivet elles.» I ny Opplæringslov som kommer i februar 2022 står forslag til følgende tekst som lovforslag for skoleslaget: «§ 26-1 Kulturskole Kommunen skal ha eit tilbod om kulturskole til barn og unge, organisert i tilknyting til skolen og kulturlivet elles. Kommunen
kan samarbeide med andre kommunar om tilbodet. Kulturskolen skal ikkje godta krenkjande oppførsel som til dømes mobbing, vald, diskriminering og trakassering. Kulturskolen skal førebyggje tilfelle der elevar ikkje har eit trygt og godt skolemiljø ved å arbeide kontinuerleg for å fremje helsa, trivselen og læringa til elevane.» Det er krav om politiattest ifølge reglene i Opplæringsloven § 10-9."

Norsk kulturskoleråd har utarbeidet en rammeplan som er retningsgivende for undervisningens innhold og den er vedtatt lokalt i Lier (2016). Skolen er ellers forankret i en rekke politiske planverk. Lokalt har kulturskolen dessuten fra 2022 en egen 4-årig handlingsplan: Kvalitetsplan for Lier kulturskole.

Tjenestebeskrivelse

Lier kulturskoles primære virksomhet er tilbud til innbyggere fra 3-19 år bosatt i Lier kommune eller som følge av interkommunale samarbeid. Virksomheten er et ressurs- og kompetansesenter innen kunst og kultur alene eller sammen med andre. Det er et skoleslag der barn og unge, både i og utenfor skole og SFO-tiden, får utvikle sine sanser og sine kreative, musiske og skapende evner i samsvar med egne forutsetninger.

Kulturskolen skal gi barn og unge i Lier positive opplevelser og en planmessig undervisning avhøy kvalitet innenfor ulike kunstfag. I tillegg legges grunnlaget for et aktivt kulturmiljø ihjem, skole og samfunnet for øvrig. Målet er å utvikle kunst- og kulturfaglig, estetisk og skapende kompetanse hos barn og unge og gi livsmestring, trivsel og skape tilhørighet.

Lærerne har pedagogisk og faglig utdannelse fra høyere musikk, sang, dans, teater- og kunstinstitusjoner. I tillegg til å være profesjonelle pedagoger er flere også utøvende kunstnere/artister og profesjonelle kulturprodusenter.

Kulturskolen drifter ordningen Den Kulturelle Spaserstokken (DKSS) og stipendordningen Drømmestipendet. Kulturskolen er dessuten med i styringsgruppene for Den Kulturelle Skolesekken (DKS) og Ung Kultur Møtes (UKM).

Som ressurssenter stiller kulturskolen med kompetanse i kommunale sammenhenger og er samarbeidspartneren til flere virksomheter i kommunen. Blant annet er vi med å bidra på kommunale arrangement i andres regi og vi er en del av folkehelsesamarbeidene Sunne og Aktive Liunger og Sammen om livsmestring. Gjennom disse to samskapingsarenaene underviser vi blant annet SFO-personell og i grunnskolen.

Kvalitet og profesjonalitet skal være et varemerke for virksomheten. Kvalitetsplanen beskriver kjennetegn på god praksis i kulturskolen og vi streber etter å ha felles praksis i alle fag så langt det lar seg gjøre.

Hvor foregår undervisningen

Kulturskolens undervisning foregår i kulturskolens lokaler på Stoppen og desentralisert på skoler i Lier kommune. Den desentraliserte undervisningen gis for øyeblikket kun i musikkfag, har nær sammenheng med korpsavtalen og organiseres knyttet til antall søkere fra den enkelte skole. Det tas hensyn til om rammebetingelsene ute på skolene kan ivareta kvalitet i kulturskoleundervisningen og god HMS for lærerne ved planlegging av hvilke tilbud som kan undervises desentralisert. Tilrettelagte lokaler, lagring og eventuelle egne formålsbygg er en nødvendighet som vedtatt i rammeplanen.

Stoppen er kulturskolens hovedbase der også administrasjonen er. Kulturskolen er samlokalisert med Lier voksenopplæring.

Undervisningens lengde

I instrumentalopplæringen skal hver elev ha minst 25 minutter undervisning 35 ganger alene eller sammen med andre. Det er lærer som bestemmer om en elev skal undervises sammen med inntil 1- 2 andre i sin tilmålte tid. Gruppeundervisningens lengde er knyttet til fagtype, alder og undervisningsprogram. Minimum er 45 minutter per gruppe og maksimum er 120 minutter per gruppe og 35 ganger. Musikkterapi, fagott og obo, har 30 minutters spilletime. Antallet elever i gruppeundervisningen er maks 10-20 elever avhengig av størrelsen på undervisningsrommet, fagets egenart, aldersnivå og gruppesammensetning.

Undervisningens organisering

Alle tilbud gis med forbehold om lærerdekning. Undervisningen organiseres enkeltvis eller i grupper. Følgende aktiviteter får gruppeundervisning: dans, teater, band, ensembler, kor, orkester og kunstfagene tegning/maling og keramikk. Orkester er obligatorisk for fiolin- og celloelevene. Instrumentalopplæringen er i hovedsak organisert som enetimer, men vil i perioder kunne bli organisert som samspill. Informasjon om dette kommer fra hver enkelt lærer.

Søknad og opptak

Søknad skjer elektronisk gjennom kulturskolens administrasjonsprogram Speedadmin. Søknader mottas kontinuerlig. Hovedopptaket er i mai/juni for neste skoleår, men det foregår noe løpende opptak også gjennom skoleåret om det blir ledige plasser og det er administrasjonsressurser til det. Kulturskolen har som mål å kunne ta inn alle elever som ønsker det (åpent opptak), men må ha ventelister så lenge det ikke er stor nok kapasitet. Plass ved kulturskolen beholdes til den sies opp. Informasjon om kulturskolens tilbud, undervisningssteder, dager og tider finnes i
søknadsportalen og noe informasjon er også å finne på www.lier.kommune.no/kulturskole. Enkelte disipliner har allerede fastsatte tidspunkter og dager, og ved instrumentalopplæring gjøres timeavtaler direkte med lærer ved begynnelsen av hvert semester.

Timeavtale

  • Timeavtale gjøres direkte med lærer ved begynnelsen av hvert semester. Enkelte disipliner har allerede fastsatte tidspunkter og dager (dette gjelder særlig
    gruppeundervisning).
  • Kulturskolen har faste dager de underviser på og timeavtalene legges i henhold til disse dagene og arenaene som er tilgjengelig. Deler av undervisningen er
    desentralisert. Vi ber om forståelse for at timeavtalene legges i henhold til disse som er våre læreres arbeidsdager.

Kriterier for opptak

  • Søkedato – ansiennitet på søkerlisten
  • Prioritert ønske. De som har et fag som 1. prioritet prioriteres også i inntaksprosessen.
  • Alder i forhold til fagets uttalte målgruppe.

Eventuelt andre momenter som kan spille inn med tanke på gruppesammensetning. Kulturskolen tar kontakt så snart det er aktuelt å tildele den enkelte plass.

En elev kan gå på så mange fag vedkommende ønsker om det er ledig kapasitet. Dette gjelder ikke elever med friplass ettersom det er få friplasser ledig og man kun kan ta opp en slik plass per elev.

Prøvetimer

Det er anledning til å få en prøvetime på gruppefag, men ingen andre fag har prøvetime. Dersom eleven ønsker å slutte etter prøvetimen må det gis skriftlig melding til skolens administrasjon innen utgangen av den uken man tar prøvetime for å slippe å betale. Tidligere elever har ikke rett til prøvetime på samme disiplin. Ved helge-, sommer- og kortere kurs gis det ikke prøvetimer og her kan det dessuten være andre påmeldingsprosedyrer. Annonseres per kurs.

Venteliste

Elever som ikke får plass ved hovedopptaket eller kursstart blir satt på venteliste, og vil få tilbud når det blir ledig plass. Størrelsen på ventelistene varierer. Man kan bli bedt om å reregistrere sin plass på ventelisten hvert andre år slik at kulturskolen kan få sikret reelle ventelister og riktig antall ventende elever på listen med jevne mellomrom. Det har liten hensikt å kontakte oss for å høre når og om det blir ledige plasser på et fag, da kulturskolesystemet Speedadmin er et rutinesikkert system og vi har de plassene vi har til rådighet.

Utmeldingsrutiner

Plass ved kulturskolen beholdes til man sier den opp skriftlig på epost til kulturskolen@lier.kommune.no Utmeldingsfristene er 1. mai og 1. desember og gjelder da for påfølgende semester. Ved utmelding etter frist, må man betale fullt for elevplassen i henhold til disse kundevilkår.

Det er ikke tilstrekkelig å kun si ifra til elevens lærer at man vil slutte. Eleven er automatisk påmeldt neste semester og skoleår hvis ikke skriftlig utmelding til administrasjonen foreligger innen fristens utløp.

Der kulturskolen må flytte eleven over på en annen gruppe blant annet grunnet alder, kontaktes foresatte når ny gruppe tildeles slik at dialog kan opprettes om det er flere alternativer eller ny dag eller tid. Ved slike tilfeller kan noe skjønn utvises i forhold til utmeldingsrutinene og det er derfor rektor som administrerer gruppefagene.

Skolekalender og årshjul

Kulturskolen har et undervisningsår på 35 ganger (35/36 uker) og følger skoleruten til Lier kommune i forhold til ferier og helligdager - http://www.lier.kommune.no/skole-ogbarnehage/skole-og-sfo/skolens-ferier-og-fridager/. Arrangementer kommer i tillegg. I praksis har hver enkelt elev inntil 36-37 ganger med undervisning inkludert mestringsarenaer som konserter, utstillinger, forestillinger o.l.

Undervisningsplanen vil kunne bli løst opp eller intensivert i perioder for mer prosjektorientert undervisning i forkant av større arrangement eller samspillperioder. Kulturskolen tilbyr også i perioder breddeundervisning i form av kortere kurs. Ved kortere kurs kan målgruppen, fagporteføljen og lærerstaben bli noe utvidet på midlertidig basis. Enkelte kurs for voksne tilbys også om det er økonomi og ledig kapasitet til det. Kortkurs og breddetilbud har varierende lengde; de kan være på 5 ganger, 10 ganger, en dag, en helg eller tilbys som ferietilbud. Til alle kortkurs kan egne påmeldingsprosedyrer gjelde.

Egenandel/skolepenger

Egenandel må betales for plass i kulturskolen. Egenandelen er politisk vedtatt og danner grunnlaget for kulturskolens økonomimodell. Ved tildelt plass må egenandelen betales dersom det ikke er gitt skriftlig melding til skolens administrasjon om frafall av plassen, innen tidsfrist oppgitt ved tildeling. Manglende undervisning som følge av streik, pandemi, lockout eller force majeure utløser ingen refusjon. Ved sykdom eller skade, som forhindrer en elev i å delta på undervisning, gis det – etter innlevert søknad og legeerklæring før semesterets slutt – fratrekk på egenandel neste semester. Oversikt over priser i kulturskolen finner du på kommunens nettside.

  • Kulturskolen tilbyr utleie av celloer og fioliner. Instrumentleien for disse betales samtidig som semesteravgiften. Prisene settes av Kommunestyret.
  • Elever på strykerinstrumenter deltar både på instrumentopplæring og i samspillgruppe/orkester uten ekstra vederlag.
  • Elever i fordypningsprogrammet betaler en gitt sum for den plassen i tillegg til sin ordinære plass i kulturskolen. Denne summen vedtas av Kommunestyret.
  • Faktura for elevplass blir sendt ut i begynnelsen av hvert semester. Ved manglende betaling kan eleven mister plassen.
  • Kommunestyret vedtar prisene i handlingsprogrammet hvert år. Det tas forbehold om at kommunestyret kan justere skolepengene i løpet av skoleåret.
  • Søskenmoderasjon gir 20 % rabatt for barn nr. 2 og 50 % rabatt for barn nr 3. NB! Rabatten gis kun til 1 disiplin pr barn (dvs. at deltar søsken nr. 2 på tre disipliner, vil
    det kun bli regnet 20 % søskenmoderasjon på en disiplin). Dette blir regnet ut automatisk ved fakturering så fremt søsken er registrert med samme foresatte som betaler.
  • Lier kulturskole har ikke flerfags rabattordning. Unntaket er enkelte samspillstilbud som er et tillegg til ordinær plass.
  • Det kan søkes om friplass dersom familien har en netto skattbar inntekt på kr 417.000,- eller mindre - se Stipender / friplasser - spesielle tilskudd. Kulturkolen har det antallet friplasser å tildele som vedtatt i Kommunestyret til enhver tid.
  • Søskenmoderasjon gjelder ikke for elever som benytter korpsplasser

Fravær

  • Skolens lærere har spesialkompetanse på sitt felt. Det kan derfor være vanskelig å skaffe kvalifisert vikar på kort varsel. Dersom skolen ikke greier å skaffe vikar ved sykdom, kan undervisningen avlyses inntil 4 ganger per skoleår uten at eleven har krav på refusjon. Et krav om refusjon må være sendt kulturskolen skriftlig innen 1.juni det aktuelle skoleår. SMS og epost sendes til oppgitt kontaktinformasjon på foresatte ved avlysning av undervisning. I enkelte tilfeller har vi også som rutine å varsle skolene i tillegg. Det er viktig at deres kontaktinformasjon, skole, klassetrinn osv. er oppdatert i vår elevportal Speeadmin.
  • Eleven skal melde fra ved fravær i god tid før undervisningen direkte til lærer. Ved gjentatt fravær tar kulturskolen kontakt med foresatte. Dette gjelder særlig dersom beskjed om fraværet ikke har vært gitt til lærer. Dersom kulturskolen stiller med vikar, går undervisningen som normalt og elevene møter opp som vanlig. Hjemmene informeres dersom undervisningen avlyses, ikke dersom det er satt inn vikar.

Leie av instrument

Alle elever som søker plass i kulturskolen må ha eget instrument å ta med seg på timen  og/eller øve på hjemme. Elevens lærer kan gi råd ved kjøp av instrument. Korpsmedlemmer kan også låne instrument av korpset. Unntaket er strykerinstrumenter som kulturskolen leier ut så langt beholdningen rekker. De som ønsker å leie instrument av kulturskolen, krysser av for dette på søknaden og faktureres for dette i henhold til prisene som til enhver tid gjelder.

Utlevering av instrument skjer gjennom lærer og leiekontrakt må underskrives. Instrumentet leveres tilbake til administrasjonen ved endt leieperiode og er innleveringen er leietakers ansvar. Instrumenter som ikke er levert innen 20. juni, faktureres for i sin helhet. Ved levering av instrument, avtales tid ved å sende epost til kulturskolen@lier.kommune.no eller instrumentet levers til lærer på siste spilletime. Instrumentet skal leveres tilbake i den stand det var da leietaker fikk det, men noe slitasje på kasser tolereres. Om du er uheldig å ødelegger et av kulturskolens instrument, så meld fra skriftlig snarest til rektor slik at reparasjon kan vurderes. Leietaker må betale reparasjonen.

Permisjoner

I Lier kulturskole er det ikke anledning til å søke permisjon fra undervisningen med mindredet er snakk om et år der familien skal på reise, men det utvises skjønn ved tilfeller da en fordypningselev søker permisjon.

Kundetillatelser ved søknad

  • Tillater du bruk av bilder og film av eleven til kulturskolens informasjonsmateriellsom hjemmeside, brosjyrer, facebook o.l. (OBS - ikke mulig å reservere seg mot bruk av bilder/video fra offentlige arrangement. Ved helt spesielle tilfeller der barnet ikke skal ut på nett overhodet, må e-post sendes til rektor)?
  • Jeg har krav på friplass ved kulturskolen og sender inn søknad på dette i Speedadmin med tilhørende dokumentasjon.
  • Jeg tillater at mitt barn kan kjøre med sin lærer til og fra arrangementer ved spesielle anledninger og etter nærmere avtale. F.eks institusjonskonserter.

Personsikkerhet

Personopplysningene i denne påmeldingen innsamles frivillig fra deg. Du er ikke pliktig til å gi oss disse opplysningene, og kan på enhver tid trekke opplysningene tilbake. Hvis du velger å ikke gi oss dine personopplysninger vil konsekvensen være at din søknad ikke kan behandles. Personopplysningene vil kun bli brukt til behandling av påmelding samt kommunikasjon vedrørende deltagelse i, og eventuell oppkrevning av etterfølgende aktiviteter. Personopplysningene til den registrerte lagres så lenge det er behov for å ivareta de ovenfor nevnte formål. Det er kun superbrukere av systemet og du selv som kan se fullt personnummer på din bruker, men dette er nødvendig å ha for faktureringen sin skyld. Den registrerte er kjent med at vedkommende kan lese mer om persondataloven og persondataforordningen på www.datatilsynet.no.

Bruk av bilder

Kulturskolen ønsker å fortelle om tilbud og aktiviteter bl.a. gjennom bruk av bilder i aviser, brosjyrer og kommunens hjemmeside. Ta kontakt med rektor dersom dere ikke vil at elevene skal avbildes i disse media.

Sikkerhet

Kulturskolen reviderer hvert år sin internkontroll, beredskapsplan og utfører jevnlig Risikoog sårbarhetsanalyser i henhold til kommunens rutiner. Det gjennomføres brannrunde hver høst og brannøvelse og/eller brannslukningskurs hvert tredje år. Førstehjelpskurs gjennomføres hvert andre år og det er installert hjertestarter på Stoppen. Det er tre førstehjelpsskrin og et låst medisinskap strategisk plassert på kulturskolen og is i fryseren ved skader.

Elevforsikringer

Det eksisterer ingen forskrift som sier elever i kulturskolen må forsikres slik som forskriften til Opplæringsloven (Kapittel 8. § 8-1 Plikt til å sørgje for ulykkesforsikring for elevar) for ordinært skoleløp. Derfor må det innhentes samtykke fra foresatte om elever skal kjøre med i lærers bil eller være med på utflukt med kulturskolen. Kommunens policy er å ulykkesforsikre ordinære skoleelever i samsvar med kravene i Kapittel 8, men i kulturskoletiden gjelder hjemmenes egne forsikringer.

Sykdommer og diagnoser

Har eleven en sykdom/diagnose, er det til elevens beste at læreren får beskjed ved oppstart. Kulturskolen driver individuelt tilpasset undervisning slik som ordinær skole og er avhengig av en åpen og god dialog med foresatte for å kunne ivareta eleven og gruppene på beste mulige måte. Lærerne har taushetsplikt og anonymiserer ved spørsmål om råd, tips og veiledning fra kollegiet. Rektor derimot har rett på informasjon om hver enkelt elev og gruppe slik at hun kan utføre jobben som pedagogisk veileder for de ansatte og sørge for riktig kompetanseheving av kollegiet. Dersom en elev har for eksempel ME kan det søkes om å få tilbud om digital undervisning. Ta kontakt med rektor dersom helsesituasjonen til en elev tilsier at en avtale om digital undervisning bør diskuteres.

Informasjonsflyt

  • Informasjon om kulturskolen finnes på nettsiden og i sosiale medier. Løpende informasjon om arrangementer legges ut på Kulturskolens facebookside og
    kommunens kulturkalender, mens stemningsrapporter deles på instagram.
  • Kulturskolen bruker e-post og SMS som primære kommunikasjonskanaler. Elever og foresatte er selv ansvarlig for at disse er oppdatert i kulturskolesystemet til enhver tid og de er selv ansvarlige for å holde seg oppdatert.

Bringe elever til og fra undervisning

Kulturskolen har ikke ansvar for å følge elever til/fra undervisning. Det er foreldrenes ansvar eller gjøres i samarbeid med SFO.

Venting i foajeen på Stoppen

Elever og foresatte kan vente i foajeen på kulturskolen, men man må være klar over at det ikke er tilsyn der og at ventingen skjer på eget ansvar. Foajeen og kulturskolegangen er stillesoner der man skal kunne gjøre lekser, lese eller jobbe. Vi ber alle om å respektere dette. Ved tilfeller der småsøsken eller venner er med og venter og de ønsker å leke, gjøres dette ute. Kulturskolen fortrekker at våre elever ikke tar med seg venner inn på kulturskolen uten at de foresatte følger eleven og kan ta ansvar dersom det oppstår noe.

Ved større forestillinger kan ventende oppleve at foajeen er gjenstand for noe dugnadsarbeid eller for kostyme- og sminkeprøver. Vi ber om forståelse for dette og henviser da til å vente i gangen utenfor undervisningsrommet dersom dette oppleves forstyrrende. Venting før undervisningen ute på skolene i den desentraliserte undervisningen bør holdes på et minimum og er foresattes ansvar. Kulturskolen har ansvaret for elevene kun i undervisningssituasjonen.

Parkering på Stoppen

For parkering bruker vi plassene ved Høvik skole og St. Hallvard videregående skole etter gjeldende parkeringsregulering, eller nede ved idrettsanlegget. Det er dessverre ikke mulighet til å kjøre ned til kulturskolebygget, eller å parkere/vente i bilen langs veien ned til kulturskolen. Her er det anlagt parkering kun for de ansatte på Stoppen. Unntaket er om elever er rullestolbrukere. I slike tilfeller kan egen avtale lages med rektor om å få tilgang til å kjøre inn bommen og parkere ved skolen.

Skolefri for kulturskoleelever

Dersom kulturskolen arrangerer konserter/forestillinger i skoletiden, eller elevene trenger frifra skolen i forbindelse med øving, vil kulturskolen sende ut et skjema per epost slik at de foresatte kan be om fritak fra grunnskoleundervisningen for elevene. Dette gjelder særlig i forbindelse med institusjonskonserter i Den Kulturelle Spaserstokken.

Inngangspenger ved arrangementer

På en del forestillinger må kulturskolen ta inngangspenger slik som ved andre kulturarrangementer. Dette gjelder de arrangement som er åpne for alle innbyggerne og vanligvis er det snakk om kun om kulturskolen har leid kulturscenen til et arrangement. Elevene får i slike tilfeller oppleve en profesjonell arena og kan få spille for et bredere publikum. Noe som er ønskelig for kulturskolen. Ved større åpne arrangementer må kulturskolen også betale rettighetsavgifter til Tono, Dramas e.l. Kulturskolerådet har en egen avtale med Tono som gjelder for alle kulturskoler.

Undervisningsmateriell

Hjemmene må skaffe undervisningsmateriell etter avtale med lærer. Alle elever på teater, sang og musikk skal ha med perm med produksjonsplan, noter eller manus samt blyant og viskelær på timene. Fordypningselever i dans og teater skal også ha egen loggbok. I noen tilfeller kan det dessuten være snakk om å bidra med egnet undervisningstøy, dansesko/teatersko, kostymer, rekvisitter osv. På visuell kunst derimot stiller kulturskolen med alt av materiell, men en porteføljeperm kan være fint å lage seg. På teater stiller kulturskolen alltid med første trykk av manuset. Mister man dette, må man deretter selv sørge for å printe ut riktig versjon og overføre notater. Kulturskolen forholder seg strengt til rettighetshavere og kopiavtaler. Det er til enhver tid lærerens ansvar å sørge for at de har oppdatert kunnskap på dette feltet og at de ikke bryter loven.

Ved mislighold av plassen sin

Vi forventer at elever og foresatte forstår at tilbudet kulturskolen gir er svært ettertraktet og vi har elever på venteliste. Derfor kan elever med stort fravær i tillegg til liten egeninnsats,
stå i fare for å miste plassen sin til fordel for elever på venteliste. Det forventes at hver enkelt forstår at det kreves hjemmeøving i alle våre fag. Om egenandelen ikke betales og saken havner hos kemneren kan også plassen frafalle om dialog ikke viser at familien trenger støtte og hjelp fra det offentlige og egentlig har krav på friplass.

Andre tjenestetilbud i virksomheten

Salg av instrumentalopplæring til skolekorps. Ved opptak av elever på korpsrelaterte instrumenter vil de som går i skolekorps bli prioritert fremfor andre søkere. Kulturskolen kan administrere lønnsutbetaling for korpsdirigenter etter nærmere avtale. Skolekorpsenes avtaler for kjøp av tjenester fra kulturskolen reguleres av dokumentene ”Reglement for kjøp og salg av tjenester” og kulturskolens ”Serviceerklæring”. Samlet går dokumentene under betegnelsen ”Korpsavtalen”. Kulturskolen stiller med musikalsk ansvarlig for det tilrettelagte korpset Brazz Banden.

 

Hensikten med reglementet er å gi informasjon og å tydeliggjøre kundevilkårene for plass og søknad om plass i kulturskolen, og ha dialog om hvilke forventninger du kan ha til kvaliteten på tilbudet. Dersom du opplever at forventningene ikke blir ivaretatt, tar du det først på laveste mulige nivå og forsøker selv å løse eventuelle utfordringer i samarbeid med læreren. Går ikke det, sender du en klage til kulturskolens epost eller direkte til rektor. Alle oppfordres også til å legge idèer i kulturskolens idèpostkasse som er på Stoppen og være aktive når det gjennomføres brukerundersøkelser. Reglementet er vedtatt i skolens Lokale medbestemmelsesutvalg og forankret i økonomisk ansvar og politiske vedtak om kulturskoledrift og skolepenger. Det er også gjennomgått av juridisk avdeling november 2021. De bekrefter at kundevilkårene er å anse som en privatrettslig avtale mellom tjenesteyter og tjenestemottaker. Det betyr at man gjennom å akseptere dem når man søker plass, godkjenner å ha lest og forstått disse vilkår. Det er deretter å anse som en kundeavtale.

Kommunikasjon mellom lærere/skolen og elever/foreldre er viktig for å avklareforventninger og ønsker i forhold til hverandre. Ved uenighet mellom hjem og skole i forhold til faglig innhold og progresjon har skolen det avgjørende ordet.

Dette reglementet skal ses i sammenheng med kulturskolens serviceerklæring.

Praktiske opplysninger

Lier kulturskole er en egen virksomhet i Lier kommune.
Postadresse: Postboks 205, 3401 Lier
Besøksadresse: Jensvollveien 38, 3413 Lier
Internettadresse: www.lier.kommune.no/kulturskole
E-post: kulturskolen@lier.kommune.no

Kulturskolen har liten administrasjon og har derfor følgende kontortid: Mandag til torsdag kl. 08.30-14.00. Publikum oppfordres til å ta kontakt skriftlig. Svar kan vanligvis forventes etter maks 5 dager. Det er både inspektør og rektor som svarer på henvendelser rettet til kontoret og som tar seg av inntak og uttak. Inspektør har ansvaret for alle inn- og uttak på musikkfagene mens rektor har ansvaret i de øvrige fagene. Ved noen tilfeller besvares henvendelser også av kulturkonsulenten. Dette gjelder hennes dedikerte ansvarsområder. Kulturskolen er stengt i juli hvert år og har lite kapasitet i øvrige ferier.

Sist oppdatert: 20. november 2024

Fant du det du lette etter?