Aktivitetstilbud for voksne og seniorer

Gå til

Aktivitetstilbud for voksne og seniorer

De fleste aktivitetstilbud er åpne for alle aldersgrupper, men noen er spesielt tilpasset voksne og seniorer.

Lier Frivilligsentral

Lier Frivilligsentral har mange aktiviteter og tilbud, og du kan bidra som frivillig på mange felt.

Seniorsenter

Seniorsentrene er et tilbud til alle Liers seniorer og alderspensjonister. Sentrene skal stimulere til
helsefremmende og forebyggende aktivitet blant seniorer i Lier. Sentrene er en naturlig arena for
aktiviteter som fremmer helse og trivsel, og er i stor grad basert på egeninnsats og frivillighet.

Seniorsentrene tilbyr:

• En sosial møteplass i nærmiljøet
  • Foredrag
  • Kurs
  • Hobbyaktiviteter
  • Trening i grupper
  • Kafeteria - Tranby seniorsenter har også servering av middag.
  • Turer og ulike arrangementer

Det koster ikke noe å besøke seniorsentrene, men for enkelte aktiviteter kan det være egenandel.

Lierbyen seniorsenter

Meierigården Vestsideveien 9D, tlf 93 26 86 92, kari-tomine.isene-bodnar@lier.kommune.no

Tranby seniorsenter

Hallingstadtunet - Brattromveien 1, tlf 32 85 44 22, hans-fredrik.nilsen@lier.kommune.no

Kafeer

Kafeene er en del av Lier kommune sine ernæringstjenester, og deres fokus er "Mat er mer enn halve helsen".
Kafeene ønsker velkommen til en kaffekopp, lunsj eller middag.

Hallingstadtunet kafe

Lokalisert på Tranby seniorsenter, 32 85 44 22

Nøstehagen kafe

Lokalisert på Nøstehagen bo- og omsorgssenter, 32 24 11 55

Fosshagen kafe

Lokalisert på Fosshagen ressurssenter, 32 22 59 00

Aktivitetstilbud på Nøstehagen

Nøstehagen bo- og omsorgssenter inviterer alle i nærmiljøet velkommen til sine arrangementer.
Dette skaper livskvalitet og glede for beboere, ansatte og ikke minst dere selv. Håper vi sees.

Frivillig hjelper

Har du lyst til å være frivillig på Nøstehagen? Snakke med beboerne, følge dem til sykehus og tannlege, hjelpe til ved arrangementer etc. Du vil møte et trivelig og positivt miljø når du tar kontakt med oss på Nøstehagen bo- og omsorgssenter.

Karatreff

Hyggelig sammenkomst kun for herrer, vi møtes siste fredagen i måneden. Kom og møt kjente og ukjent for en hyggelig prat.
Hver gang er det vafler og varme karbonade smørbrød og interesante kåserier. Kanskje du også har en historie å fortelle?

Velkommen til Lierbyen seniorsenter (Meierigården) siste fredagen i måneden. Pris: 100,- kr

Den kulturelle trillebagen – konsertturné

Lier kommune har en egen konsertrunde som bidrag til å gi eldre gode profesjonelle kulturopplevelser. Konseertturneen er gratis og kan nytes på

• Lierbyen og Tranby seniorsenter
  • Gifstad dagsenter
  • Nøstehagen, Liertun og Fosshagen

Gruppetrening for seniorer

Forebyggende fysioterapeut tilbyr gruppetrening for seniorer. Bli med å opplev gleden ved å være i bevegelse

Forebyggende fysioterapeut, 45 11 96 64, grethe-lill.vilhelmshaugen@lier.kommune.no

Helsestasjon for seniorer

Helsestasjon for seniorer er åpen på onsdager i lokalene til Lierbyen seniorsenter. Helsestasjonen tilbyr helseveilening, balansetrening og sosialt felleskap.

Levevanekurs - Takk bare bra

"Takk bare bra " er et kurs for alle som ønsker et verktøy for å takle hverdagens utfordringer. Du får opplæring i mestringsmetoder som gjør det lettere å takle nedstemthet, depresjon og problemer som flere eldre sliter med

Helsestasjonskoordinator 47 70 52 78 arja.aalto@lier.kommune.no

Aktivitetstilbud til personer med demens og deres pårørende

Dagsenter og kveldstilbud - mer informasjon kommer

Demenskoordinator 32 22 59 05, anja.hoff@lier.kommune.no

Kreftkafè - aktivitetstilbud til personer med kreft og deres pårørende

Kreftkafe er en møteplass for personer med kreftdiagnose og deres pårørende. Vi møtes en gang i uka for en hyggelig prat med enkel servering. Noen ganger har vi et foredrag om forskjellige temaer, og det er tilbud om trening annenhver uke.

Kreftkoordinator 91 85 37 34, tammymach@lier.kommune.no

Aktivitetssenter psykisk helse

Haskoll Aktivitetssenter tilbyr sosialt samvær og gruppetilbud for personer med psykiske lidelser.

Aktivitetssenteret og kafeen er åpent fem dager i uka (hverdager).

Mer informasjon kommer

Dagsenter

Dagsentrene gir tilbud om sosialt samvær, ernæring, fysisk og mental aktivitet. Lier kommune har to dagsentre som er differensiert etter etter funksjonsevne

• Gifstad dagsenter - tilbud til personer med nedsatt funksjonsevne
  • Fosshagen dagsenter - tilbud til personer med kognitiv svikt og demens sykdom

Mer informasjon kommer

Egenandel

De fleste tilbudene er kostnadsfrie , men noen bl.a dagsenter tjenesten har egenandel

Sist oppdatert: 10. februar 2017

Fant du det du lette etter?

hva forsøkte du å finne?