Uka kulturminnepost starter 18.april

Krigsminner og historiefortelling er tema for Ukas kulturminnepost i Lier i 2015. Første tur går til Obelisken på Tranby 18.april.

Ukas Kulturminnepost 2015 er en del av FRILUTLIVETS ÅR – 2015 i Lier, årets er en nasjonal satsing. Bruk av friluftslivet gir gode opplevelser, økt livskvalitet, en bedre helse og et rikere liv.

Oppstarten av Ukas Kulturminnepost skjer lørdag 18. april på Tranby torg med korpsspill av Lier Janitsjar. På den første turen til Obelisken vil lokalhistoriker John W. Jacobsen kåsere om bakgrunnen for at vi har denne obelisken stående langt ute i «villmarka» på Tranby.

3000 besøkende i 2014

Det er åttende gang Ukas kulturminnepost arrangeres i Lier. 20 flotte steder er valgt ut som spesielle turmål. Ukas Kulturminnetur kan gi deg en enkel og trivelig tur i helgene eller midt i uka. På hvert av turmålene får en innblikk i
områdets historie, hva en ser derfra osv. Lierbygda O-lag og Lier kommune er arrangører. I 2014 hadde disse enkle turmålene nærmere 3000 besøk.

Geo-cahing i Lier

Nytt av året er at det er lagt ut geo-cacher på de fem stedene som er tilrettelagt for barn i rebusrabalder. Geo-caching kan sammenlignes med orientering, men man finner frem ved hjelp av GPS i stedet for kart og kompass. Man leter etter poster, kalt "cacher". Postene er plassert ut over store deler av verden og informasjon om alle cachene ligger på nettstedet geocaching.com. Last ned app på din smarttelefon og du er klar til innsats.

Omtale av turene

Omtale av turene kommer hver uke i Lierposten, Lierbygda O-lags webside, «Ut» i Drammens Tidende og på Lier kommunes nettside: www.lieropplevelser.no  På Ukas Kulturminnepost vil det være omtale av stedet, stedsnavnets betydning, historien bakom osv.

Underveis på årets aktiviteter blir det flere kulturinnslag og fellessamlinger. En avslutter ved Eiksetra søndag 4. oktober med utdeling av innsatspremier. Det blir hyggekveld søndag 22. november på Tranby menighetshus.

Uka kulturminnepost er gratis og du/dere får trim, naturopplevelser, historisk innsikt og lokalkunnskap og masse frisk luft!

Kontaktperson for Ukas kulturminnepost er Arne Ask, tlf 32 85 24 25, mobil 45 44 65 73.

Ut på tur: Dette bildet ble tatt under åpningen av Ukas kulturminnepost i 2014.

Sist oppdatert: 27. november 2015