Stjernene i sykkelrittet Tour of Norway ruller gjennom Lier på ettermiddagen 17. mai.

Edvald Boasson Hagen og resten av feltet i Tour of Norway sykler gjennom Lier på 17. mai. (Foto: Tour of Norway)

Det blir folkefest i Lier når sykkelstjernen Edvald Boasson Hagen, U23-verdensmester Kristoffer Halvorsen og resten av sykkelstjernene i sykkelrittet Tour of Norway kjører gjennom Lier på selveste 17. mai.

Det skjer på den andre etappen av sykkelrittet, som også i år samler flere store nasjonale og internasjonale sykkellag.

Årets andre etappe blir en reprise fra 17. mai i fjor. Startskuddet går på Hønefoss klokken 13.50. Deretter sykler feltet videre og passerer Sylling klokken 14.59 og er beregnet å være i Lierbyen klokken 15.17, før de sykler videre i retning Røyken og målgang i Asker klokken 17.30.

Spurtpris og TV2

I fjor syklet feltet gjennom Lierbyen sentrum. I år sykler ikke feltet nøyaktig samme rute, men følger Ringeriksveien helt til Heggtoppen, der det også er lagt inn et sprintpunkt.

Tidene over er beregnet ut fra en snittfart på 42 kilometer i timen på den andre etappen, og er derfor omtrentlige.

Du kan se hele etappen på TV2, og dermed blir det en fin anledning til å vise frem Grønne Lier for alle sykkelinteresserte seere.

LES OGSÅ: Slik blir 17. mai i Lier

Stengte veier

Et stort internasjonalt sykkelritt gjør sitt til at enkelte veier må stenges i kortere perioder mens det store feltet sykler forbi.

Du finner en komplett oversikt over tidsplan for stengte veier i Lier ved å klikke deg inn her.

LES OGSÅ: Heder til aktive elever fra Hennummarka skole