Drømmestipend til Lier-talent

Herman Støa Sannes fra Lier er blant de heldige vinnerne av Drømmestipendet 2015.

I dag ble det offentliggjort hvilke av de 314 nominerte kandidatene som får Drømmestipendet 2015 og dermed 10 000 kroner hver. For tolvte år på rad deler Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping ut til sammen én million kroner til hundre enkeltpersoner og grupper.

En av de 100 utvalgte er saksofonisten Herman Støa Sannes (14) fra Lier. Utøverne som tildeles Drømmestipendet har gjerne stor utviklingslyst og talent innen kulturuttrykk som dans, musikk, skapende skriving, sirkus, teater og visuell kunst. Og de har drømmer.

Kulturskole og skolekorps

Herman Støa Sannes begynte å spille saksofon i Lier kulturskole og Tranby skolekorps som 7-åring. Sin unge alder til tross, har han rukket å være med på mange konkurranser, både som solist og med flere saksofonkvartetter.

I 2013 gikk han til landsfinalen i UMM som solist. 2014 var første året han hadde mulighet til å gå videre i UKM. Her kom han helt til landsmønstringen i Trondheim og ble videre plukket ut av NRK sammen med 5 andre kulturformer til å lage et innslag i forbindelse med Melodi Grand Prix junior, direktesendt på NRK fra en fullsatt Oslo Spektrum.

I Lier vil utdelingen foregå førstkommende lørdag på parkscenen under Lierdagene. Lier kommunes jury, som består av ordfører Helene Justad og kulturskolerektor Sissel Gerhardsen Røine, står for utdelingen.

- Herman har minst to talenter; han har talent for å spille, og han har ikke minst talent for å øve. Han er en utøver som har lagt ned veldig mye øving for å komme dit han er i dag. Han er til tross for sin unge alder allerede på et imponerende høyt musikalsk nivå og et forbilde for barn og ungdom, sier kulturskolerektor Sissel Gerhardsen Røine.

Motivasjon for talenter

Årets juryleder for den nasjonale juryen for Drømmestipendet, Ketil Gudim, synes det er flott å få være med å dele ut et stipend som for mange mottakere er veldig verdifull motivasjon:

– Mange unge mennesker arbeider beinhardt for å følge sine kulturelle drømmer. Det å få en oppmerksomhet som det Drømmestipendet er, kan bidra til at en føler seg sett og at arbeidet en gjør blir lagt merke til og satt pris på, sier Ketil Gudim.

Vinner: Herman Støa Sannes er en av 100 unge talenter som vinner 10 000 kroner gjennom Drømmestipendet 2015.

Sist oppdatert: 19. desember 2015