Bli med på bilfri dag i Lier

Torsdag 22. september er det Verdens bilfri dag. Lier kommune oppfordrer ansatte og innbyggere til å velge miljøvennlig transportalternativer, og deler ut epler til miljøflinke skolebarn på Oddevall skole.

22. september hvert år arrangeres Verdens bilfri dag. Denne tradisjonen ble startet under oljekrisen på 1970-tallet. Det startet på grasrota i europeiske byer, der mange ønsker seg bilfrie soner – eller til og med hele byer uten biler. I 1999 ble dagen internasjonal som et pilotprosjekt i EU – som igjen ble til Europeisk mobilitetsuke.

For 16 år siden ble bilfri dag et verden.

Nå markeres den bilfrie dagen over hele verden.

Målet er å gjøre folk mer evisste på sin egen bilbruk, og få dem til å tenke over om de faktisk kan klare seg uten bil en dag.

Her kan du melde deg på Facebook-arrangementet

Oppfordrer ansatte og innbyggere

Lier kommune oppfordrer alle ansatte, innbyggere og næringslivet til å bli med på å markere bilfri dag.

Elevene på Oddevall skole i Lier er suverene på å komme seg til og fra skolen på en miljøvennlig måte. En kartlegging viser at 96% av elevene går eller sykler jevnlig til og fra skolen, og dermed er Oddevall den beste skolen i Lier på dette området.

Dette ønsker ordfører Gunn Cecilie Ringdal og folkehelsekoordinator Live Brekke å markere, og stiller opp på sykkel for å dele ut epler til både barn og voksne utenfor Oddevall skole før skolestart på torsdag 22. september.

Så går utfordringen videre til alle i Lier kommune: Bli med på dugnaden. Kan du klare deg uten privatbilen en dag? Prøv å tenk alternativt: Gå, sykle, kollektivtransport eller kjør sammen.

Send oss bilder

Blir du med på dugnaden? Send oss gjerne et bilde fra din bilfrie dag på epost: gronnelier@lier.kommune.no - eller send oss en melding på Lier kommune sin Facebook-side.

Klikk her for å lese mer om bilfri dag

Sist oppdatert: 27. september 2016