Jon Martin (18) fikk drømmestipend

Jon Martin Høie fra Gullaug et av talentene som får Drømmestipendet.

Drømmestipendet er en sum på én million kroner som Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd deler ut til 100 stipendmottakere fra hele landet. Stipendet utgjør altså 10.000 kroner til hver vinner.

Lier kommune nominerte i år tre lokale vinnere fra Lier til landsjuryen i forbindelse med årets Drømmestipend. Lier sin nominerte i kategorien musikk – Jon Martin Høie – vant stipend.

- Drømmer om å formidle musikk

I stipendsøknaden ble han utfordret til å beskrive hva som er drømmen hans:

- Min drøm er å formidle musikk til andre mennesker. Jeg spiller to flotte instrumenter, piano og kirkeorgel. Gjennom årene med musikkundervisning har jeg utviklet stor interesse for musikk generelt, men ikke minst blitt bevisst hvilket privilegium det er å kunne formidle musikk til andre mennesker, forteller Jon Martin..

- En stor motivasjon

Et drømmestipend ville jeg bruke til å kjøpe meg noter, ta privattimer og dekke utgifter som dukker opp i forbindelse med musikken. Men et eventuelt drømmestipend ville fremfor alt være en stor motivasjon i mitt videre arbeid med musikken, skrev 18-åringen i stipendsøknaden sin.

Lier kommune gratulerer med stipendet!

- Følg Lier kommune på Facebook -

Sist oppdatert: 13. mai 2016