På to hjul til jobben

Lier kommune ønsker at flere skal bytte ut bilen med sykkelen på vei til jobb. Derfor motiverer kommunen ansatte til å være med på sykle-til-jobben-aksjonen.

- Bytter du bilen med sykkelen blir du sprek, bidrar til bedre luftkvalitet, mindre bilkø og bedre miljø, sier HR-medarbeider Bjørnar Dahler som er ansvarlig for sykle-til-jobben-aksjonen i Lier kommune.

Morgenstund på  setet

Aksjonen startet tirsdag 21. april og varer helt til 19. juni. Onsdag morgen var Bjørnar Dahler og miljørådgiver Ingebjørg Tofte innom Nøstehagen bo- og omsorgssenter for å inspirere de ansatte. Lier kommune har de siste årene deltatt med 150 til 200 ansatte – og oppfordrer enda flere i Lier-samfunnet til å delta.

I tillegg betaler Buskerudbyen deltakelse for alle som arbeider i en av de fem kommunene i Buskerudbysamarbeidet.
- Vår erfaring er at sunne og friske kollegaer er glade, motiverer hverandre og blir mer effektive, fortsetter Bjørnar Dahler.

Ønsker flere på sykkel

Ingebjørg Tofte påpeker at sykkelaksjonen også kan sees i et større perspektiv.
- Gjennom Buskerudbysamarbeidet jobber vi for å motivere flere til å gå og sykle. Sykle-til-jobben-aksjonen er en del av dette arbeidet, sier miljørådgiver Tofte.

For å få enda flere på sykkelsetet, har Buskerudbyen lansert kampanjen «Gjør det». Ved å laste opp bilde av deg selv på sykkel på vei til jobb og merke med hashtagen #jeggjørdet, kan du være med i trekningen av en elsykkel.

Det er ikke bare til fra jobb som kan registerer i aksjonen. Du kan også registrere aktivitet som gjøres ellers på fritiden.

Frisk start: Anette Akselsen, Ingebjørg Tofte og Bjørnar Dahler syklet onsdag 22.april rundt til virksomhetene i Lier kommune for å informere om sykle-til-jobben-aksjonen. Foto: Lier kommune

Sist oppdatert: 22. april 2015