Nye tilbud ved Lier frisklivssentral

For mange av oss er det enklere å være aktive nå som snø og kulde er over. Denne våren er det mange nye tilbud ved Lier frisklivssentral.

- Frisk vårluft og tørre gangveier og stier gjør det lettere for mange av oss å være mer aktive enn om vinteren. Vi er her for å hjelpe til med å gi en god start, sier idrettspedagog Anette Akselsen ved Lier frisklivssentral.

Frisklivssentralen er en kommunal helse- og omsorgstjeneste med tilbud til personer som ønsker å endre levevaner. Her kan du være med på både matkurs og veiledning og grupper knyttet til fysisk aktivitet, kosthold og tobakk/alkohol. Motiverer og inspirere til fysisk aktivitet og gode matvaner er et viktig satsingsområde i Lier kommune.

Les mer om tilbudene ved frisklivssentralen

Lekende Lett for barn og unge

Denne våren har frisklivssentralen også startet opp et nytt tilbud til barn og unge fra 10-13 år.

- Lekende Lett er et tilbud til barn og unge som ikke er med på andre organiserte aktiviteter og som ønsker å komme i gang med aktivitet. Dette er lystbetont trening med fokus på lek og moro, fortsetter Akselsen, og oppfordrer alle som kan være interessert til å ta kontakt. Satsingen er en del av et større prosjekt for aktiviteter for barn og unge i Lier kommune.

Inspirasjon på bordet

Bra mat-kurset er et inspirasjonskurs hvor det er fokus på å øke motivasjon til å oppnå et varig sunnere kosthold.

- Målet er å gi inspirasjon og bevisstgjøring rundt matvarevalg i hverdagen, sier Anette.

Kurset starter opp onsdag 29 april, og det er fortsatt ledig plasser.

- Det er også ledig kapasitet på våre treningsgrupper gjennom frisklivsresepten, så det er bare å ta kontakt, sier idrettspedagogen.

Lier frisklivssentral arrangere også røykesluttkurs i forbindelse med den store sluttedagen 19 oktober.

Bilder fra Lekende Lett (trykk på bildene, så blir de større)

Foto: Lier kommune

Sist oppdatert: 28. april 2015