Lier nominert til årets friluftslivskommune

Lier er en av tre kommuner i finalen til å bli Årets friluftslivskommune 2015.

- Dette er veldig gøy! Frem til dags dato har vi jobbet kontinuerlig med Friluftslivets år, noe som har resultert i et høyt antall arrangementer og tiltak for å synliggjøre friluftsliv, sier prosjektleder for friluftsliv, Kristoffer Øverland i Lier kommune.

Bevisst satsing

Med utgangspunkt i visjonen «Grønne Lier», har Lier kommune i mange år prioritert kommunal tilrettelegging for friluftsliv med blant annet skilting, løypekjøring, informasjonstiltak og arrangementer. Kommunen har de siste årene økt ambisjonsnivået og ønsker å bli en av de beste kommunene på friluftsliv.

- At vi nå er nominert til å kunne vinne den gjeve tittelen «Årets Friluftskommune» er en bekreftelse på at vi er på god vei, fortsetter Øverland.

Kommunestyret i Lier vedtok 3.mars at Lier skulle være med å kjempe om den gjeve tittelen.

Mange aktiviteter: Bildene viser et lite utdrag av hva som har skjedd i Lier i Friluftslivets år.

Friluftsliv preger kommunen

I følge juryen i Norsk friluftsliv har kommunene som er med i finalen vært ekstra aktive i forbindelse med Friluftslivets år. De har en bevisst satsing på friluftsliv, som helt tydelig preger måten kommunene tenker på, heter det. De to andre finalistene er Stavanger og Evenes kommuner.

Les pressemeldingen fra Norsk friluftsliv

Sjekk ut Liers egen nettside for friluftsliv

Kristoffer Øverland forteller at mange av kommunens avdelinger har bidratt i arbeidet med Friluftslivets år; kultur og fritid, frivilligsentralen, frisklivssentralen, folkehelsekoordinator, biblioteket, de folkevalgte og mange fler har gjort en innsats for å synliggjøre friluftslivets muligheter i 2015.

- Kommunen har lykkes med å skape engasjement i bygda ved at det har vært gjennomgående høy interesse og oppmøte på de ulike tiltakene. Vi har samarbeidet med lokale og regionale organisasjoner og foreninger, tillegg til lokale foreninger, fortsetter prosjektlederen.

Vinneren kåres 1. desember

Hvilken av de tre kommunene som tar første, andre og tredjeplass, offentliggjøres først under prisutdelingen 1. desember på avslutnings-/oppfølgingskonferansen for Friluftslivets år på Oppdal 1. og 2. desember. Det er direktør i Miljødirektoratet Ellen Hambro som vil stå for selve prisutdelingen.

Dette er fjerde gang konkurransen om tittelen «Årets friluftslivskommune» arrangeres i regi av Norsk Friluftsliv og Friluftsrådenes Landsforbund. Sist gang var for ti år siden. Formålet med konkurransen er å få økt fokus på friluftsliv og inspirere kommunene til større innsats for friluftslivet.

Sist oppdatert: 06. november 2015