Kurser ansatte i dokumentasjon

Lier kommune satser på å bli bedre på dokumentasjon, og kjører nå flere hundre ansatte gjennom dokumentasjonskurs i 2016.

Kurs i dokumentasjon i Lier kommune.

I pasientsikkerhetsarbeidet Lier kommune driver med, har det kommet frem at kommunen er for dårlig på dokumentasjon.

Derfor er et av hovedsatsingsområdene i 2016 at kommunen skal bli gode på å dokumentere.

Flere hundre deltar

Et av tiltakene for å nå dette målet, er å arrangere dokumentasjonskurs med fokus på helsepersonellets plikter og gjøremål. Flere hundre ansatte skal gjennom dette kurset.

- Tone Rokseth fra Bærum kommune er foreleser, og kurset arrangeres på Haugestad som halvdagskurs. Tirsdag hadde vi 181ansatte gjennom kurset fordelt på to bolker, og vi kjører en runde senere i mai og til høsten. Når det er gjennomført har vi hatt 500 ansatte på dokumentasjonskurs, forteller Liv Heidi Brattås Remo, helse og omsorgssjef i Lier kommune.

Elektronisk pasientjournal

Kvalitetscontroller Torill E. Groth i Lier kommune er kursansvarlig, og forteller litt om hva kursdeltagerne lærer:

- De får en grundig gjennomgang gjennomgang i dokumentasjon i elektronisk pasientjournal, som belyste følgende områder.

• Formålet med dokumentasjon
  • Hva er en journal
  • Hvorfor skal vi dokumentere
  • Frekvens for dokumentasjon
  • Form på dokumentasjon

Positive tilbakemeldinger

Til høsten kjører kommunen kurset en gang til, slik at flere får muligheten til å kurse seg.

- Responsen fra deltagerne er kjempebra. Dagens to kursrunder ga masse positive tilbakemeldinger fra de som deltok, sier helse og omsorgssjefen.

Bilde fra gruppe to som var gjennom kurset.

Sist oppdatert: 04. mai 2016