Flyttet inn i flunkende nytt rom på Fosshagen

- Her lukter det så nytt, smiler Liv Kaarbø (88), som fredag formiddag flyttet fra Frogner sykehjem og inn i et flunkende nytt enerom på Fosshagen.

Fredag 20. mai var det klart for innflytting av beboere i de splitter nye bygningene på Fosshagen, en av de virkelige store investeringene i Lier kommune de senere årene.

Fosshagen skal være et ressurssenter for rehabilitering og for personer med demenssykdom. Den offisielle åpningen skjer senere, men både torsdag og fredag denne uken var det duket for flytting fra Frogner sykehjem og inn i de nye rommene på Fosshagen.

60 rom med bad

Fosshagen er på 9500 kvadratmeter og inneholder 60 rom med eget bad i tillegg til tre dagsentre og fantastiske rehabiliteringsfasiliteter ute og inne.

På utsiden av Fosshagen er det uteområdet som stimulerer til aktivitet og kontakt med naturen.

Spent før flytting

Inne på et rom innerst i gangen i første etasje på Frogner sykehjem sitter beboer Liv Kaarbø og pakker ned siste rest av flyttelasset sammen med datter Bente Kaarbø Skiaker og sønn Jan Ove Kaarbø.

88-åringen er spent før hun flytter over i nytt rom på Fosshagen, og gleder seg aller mest til å få et rom med eget bad og toalett. Nå slipper hun å dele bad med flere andre beboere.

Etter at alle personlige eiendeler er pakket ned i pappesker, er det klart for flytting. Liv Kaarbø blir kjørt opp til Fosshagen, og der blir hun møtt av ansatte som hun kjenner igjen fra Frogner sykehjem. Akkurat det siste - å møte igjen kjente og hyggelige ansatte i nye omgivelser, setter både Liv og familien stor pris på.

- Velkommen til Fosshagen

Etter velkomstklemmen blir hun vist opp til sitt nye rom i andre etasje på Fosshagen. Der blir 88-åringen og familien imponert over størrelsen på rommet, standarden på badet og fasilitetene.

- Kjenn så godt det lukter, sier Bente Kaarbø Skiaker til sin mor.

- Ja, her lukter det så nytt, smiler Liv, som nå skal bruke tiden fremover til å bli kjent med nye og moderne lokaler på Fosshagen.

Her blir Liv Kaarbø fulgt inn på Fosshagen av spesialhjelpepleier Håkon Øvermo og lærling Natalia Soltys.

Sist oppdatert: 21. mai 2016