Presenterer 120 yrker for elever og foresatte.

Omlag 120 yrker vil være representert når skolene i Lier og bygdas to Rotyaryklubber inviterer alle 10. klasseelevene og foresatte til yrkesmesse på Høvik skole torsdag 19. oktober. Arrangøren håper på 1000 besøkende. 

Yrkesmessa skal synliggjøre mangfold, muligheter og potensielle utdanningsløp for elevene. 

- En unik mulighet

– Yrkesmessa er en unik mulighet til å bli kjent med de ulike yrkene og å få møte engasjerte mennesker som til daglig utøver yrket og er stolte av yrket sitt. det. De kjenner utdanningsmulighetene, arbeidsmulighetene og arbeidsdagen i yrket, forteller rådgiver Gunn Hansen ved Høvik skole.

Hun håper mange elever og foresatte benytter muligheten, og hun er svært glad for at samarbeidet med to Rotary-klubber i Lier gjør det mulig å gi elever og foreldre et så omfattende tilbud om yrkesveiledning. 

– Vårt mål er å presentere cirka 120 yrker for elevene, og representantene vil gi et ekte og engasjert bilde av hverdagen i hvert av disse yrkene, uttaler Håvard Fosså, president i Lier Øst Rotary Klubb. Han understreker at Rotary er et yrkesbasert organisasjon og at det derfor er naturlig for medlemmene å bidra til at elevene gjør de riktige yrkesvalgene. 

Kunnskapsministeren kommer

Yrkesmessa foregår på Høvik skole torsdag 19. januar, og gjennomføres på dugnad av mennesker som ønsker å gjøre krevende valg for ungdommene litt lettere.  

– Vi er meget tilfreds med at så mange virksomheter stiller med representanter på yrkesmessa. Det er verdifullt for elevene å møte utøvere som er aktive i yrket i dag, og dette er også en god mulighet til å profilere seg for våre mange interessante virksomheter, sier Inger Elisabeth Leer, president i Lier Rotaryklubb. 

Yrkesmessa åpnes med både kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen og Lier-ordfører Gunn Cecilie Ringdal på plass.   

Klare til å ta imot elever og foreldre: Fra venstre Lisbet Grøvdal, rektor Høvik skole, rådgiver Christel Kirkøen, Lier vid. skole, rådgiver Gunn Hansen, Høvik skole, Svein Ove Faksvåg, Kari Johnsen,  Sissel Slåttedal, Inger Elisabeth Leer, Håvard Fosså, Yngvar Hennum og Bjørn Corneliussen, rotarymedlemmer i Lier Rotary- og Lier Øst Rotaryklubb   (Foto: Sissel Slåttedal)
KLARE: Fra venstre Lisbet Grøvdal, rektor Høvik skole, rådgiver Christel Kirkøen, Lier vid. skole, rådgiver Gunn Hansen, Høvik skole, Svein Ove Faksvåg, Kari Johnsen, Sissel Slåttedal, Inger Elisabeth Leer, Håvard Fosså, Yngvar Hennum og Bjørn Corneliussen, rotarymedlemmer i Lier Rotary- og Lier Øst Rotaryklubb  (Foto: Sissel Slåttedal)